Tämä ensimmäinen teksti toimikoon vapaamuotoisena esittelynä.

Koska esimerkiksi harrastuksien rajaaminen järkevästi on yksi maailman haastavimmista tehtävistä, kerron itsestäni vain muutaman asian, joita ei voi pitää kovin tulkinnanvaraisina. Ensinnäkin kirjoitin keväällä 2007 ylioppilaaksi neljän lukiovuoden jälkeen. Olen ikävikseni kotoisin Keuruun suurkaupungista, mutta asunut vuoden 2006 alusta Jyväskylässä, jossa kävin Lyseon lukiota jo ennen muuttoani. Tällä hetkellä opiskelen taidehistoriaa Jyväskylän yliopistossa. Olen laiska perfektionisti ja sosiaalinen ihmisvihaaja.

Noin viisitoista minuuttia sitten jännitin peukut pystyssä, meneekö sekä blogini nimi että käyttäjätunnukseni läpi. Joku olisi voinut keksiä käyttää kumpaa tahansa ensin. Onneksi olin tällä kertaa nopein, sillä molempien nimien käyttö on tämän blogin kohdalla perusteltua.

Kartio on vuosia sitten keksitty lempinimeni, joka on osoittautunut yhtä aikaa käyttökelpoiseksi ja hiukan hämmentäväksi. Kartio on johdettu muutaman mutkan kautta etunimestäni, mutta on sitä huomattavasti helppokäyttöisempi. Etunimeni on siis virallisesti (ihan totta, usko nyt vaan) Katri Anna. Ei Katri, kuten kirjoitusasusta voisi päätellä. Kartiossa on kuitenkin omat ongelmansa. Ensinnäkin se on erityisesti Internet-maailmassa herättänyt epäillyksiä sukupuoleni suhteen. Tämä johtunee enemmän O-kirjaimeen loppuvien nimien perinteisestä maskuliinisuudesta kuin kartioiksi kutsuttujen geometristen kappaleitten hienoisen fallisesta muodosta. Lisäksi olen useaan otteeseen saanut eri yhteyksissä tähdentää, että Kartio ei ole sukunimeni.

Tuomiopäiväkirja sisältää blogin nimenä toiveen toisen projektini - Tuomiopäivälehti-nettilehden - edistymisestä. Toistaiseksi lehti on olemassa vain ideatasolla, mutta suunnitelmat vaikuttavat lupaavilta. Tuomiopäivälehden nerokkaasta nimestä en voi missään nimessä ottaa kunniaa itselleni, vaan tunnustan jo tässä vaiheessa poimineeni sen Nemi-sarjakuvasta (Lise Myhre). Mikäli lehden tekeminen todellakin saadaan käyntiin, tulen kyllä informoimaan lukijoita siitä.